Dinho114552IMG_9046
Dinho115906IMG_9136
Dinho115940IMG_5107
Dinho113456IMG_9003
Dinho140350IMG_9275
Dinho140211IMG_9266
previous arrow
next arrow

Districts-Wedstrijden DiNHo

De jeugd /junioren districts-wedstrijden DiNHo zijn bedoeld om de jeugd en de niet-wedstrijdroeiende junioren in de gelegenheid te stellen maandelijks te roeien in competitie verband met leeftijdsgenoten uit het district Noord-Holland. Van november tot en met maart organiseert één van de deelnemende roeiverenigingen wedstrijdjes in glad en C-materiaal voor beginnende en meer geoefende roeiers in ploegverband. Er wordt geroeid in materiaal van de organiserende vereniging en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De deelnemende verenigingen zijn ARZV Roei (Alkmaar), Cornelis Tromp (Hilversum), De Amstel (Amsterdam), De Hoop (Amsterdam), De Kogge (Medemblik), De Kop (Schagen), De Where (Purmerend), De Stern (IJmuiden), Het Spaarne (Heemstede), Iris (Lisse), Michiel de Ruyter (Uithoorn), Ossa (Heerhugowaard), RIC (Amsterdam), Roeivereniging Naarden (Naarden), ZZV (Zaandam) en Willem III (Amsterdam).

De wedstrijden bestaan uit roeien en ergometeren. De afstanden verschillen per organiserende vereniging. Op de gezamenlijke site www.dinhoroeien.nl vind je alle mogelijke informatie.

Afstanden
Bij Het Spaarne zijn dit de afstanden:

  • jeugd: 2 x 350 meter roeien en 1x 250 meter ergometeren
  • junioren: 1x 350 meter roeien, 1 x 1000 meter roeien en 1x 500 meter ergometeren.

Bij Het Spaarne zijn de roeiwedstrijden een combinatie van 'boord aan boord' (naast elkaar) en achtervolgingsraces (voor de lange afstanden). De race begint met een staande start.

Coronamaatregelen
De DiNHo-wedstrijd op 21 november 2021 bij Het Spaarne kan doorgaan volgens de regels zoals aangekondigd in de persconferentie van het kabinet op 12 november 2021. Wel gelden de volgende beperkingen:

  • publiek is niet toegestaan
  • alleen deelnemers < 18 jaar en hun coaches en begeleiders zijn welkom in het clubhuis. Volgens de huidige regels hoeven (betaalde en vrijwillige) coaches en begeleiders geen CoronaToegangsBewijs (CTB) te laten zien op het moment dat zij hun functie voor de sport vervullen. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij het clubhuis verlaten.
  • datzelfde geldt voor de vrijwilligers van Het Spaarne die helpen bij het organiseren van de wedstrijd
  • de kantine is open en er wordt eten en drinken verkocht, maar voor toegang tot de kantine en kleedkamers dient iedereen > 18 jaar een CTB en ID-bewijs te tonen. Dit wordt bij de deuren op de overloop en op het terras gecontroleerd. Iedereen met een geldig CTB krijgt na de scan een polsbandje om herhaalde controle te vermijden

Verder doen wij een klemmend beroep aan iedereen om zich aan de basisregels te houden:

  • was vaak en goed je handen
  • houd (behalve tijdens het sporten) 1,5 meter afstand
  • blijf thuis bij klachten en laat je direct testen
  • zorg voor voldoende frisse lucht

Mocht een ploeg incompleet zijn doordat een roeier vanwege klachten niet kan komen, dan zoeken we samen naar een invaller.

Wedstrijddata
De actuele wedstrijddata zijn te vinden op de website van het DiNHo roeien: www.dinhoroeien.nl/wedstrijdkalender/

Tot slot attenderen we je er op dat we weer foto's maken van de roeiers en de organisatie. Mocht je hier geen toestemming voor willen geven, wil je ons dat dan voor of tijdens de wedstrijddag laten weten?