DiNHo

 bij Het Spaarne

DiNHo

 

De jeugd /junioren districts-wedstrijden DiNHo zijn bedoeld om de jeugd en de niet-wedstrijdroeiende junioren in de gelegenheid te stellen maandelijks te roeien in competitie verband met leeftijdsgenoten uit het district Noord-Holland. Iedere maand, met uitzondering van de zomervakantie, organiseert één van de deelnemende roeiverenigingen wedstrijdjes in glad en C-materiaal voor beginnende en meer geoefende roeiers in ploegverband. Er wordt geroeid in materiaal van de organiserende vereniging en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De deelnemende verenigingen zijn Amstel, Willem III, Tromp, Het Spaarne, RIC, De Hoop, Naarden, Iris, ARZV, ZZV, de Kop, Ossa en Michiel de Ruyter.

De wedstrijden bestaan uit roeien en ergometeren. De afstanden verschillen per organiserende vereniging.Op de gezamenlijke site www.dinhoroeien.nl vind je alle mogelijke informatie.

Bij Het Spaarne zijn dit de afstanden:

  • jeugd: 2x 350 meter roeien (vanaf 'spookhuis') en 1x 250 meter ergometeren
  • junioren: 1x 350 meter roeien, 1 x 1000 meter (voorbij pont Amphitrite) en 1x 500 meter ergometeren.

Bij Het Spaarne zijn de roeiwedstrijden zogenaamde achtervolgingsraces. Je racet achter elkaar aan en niet 'boord aan boord' (naast elkaar). De race begint met een staande start.

De wedstrijddata voor seizoen 2019-2020 zijn:

zaterdag 9 november 2019
 De Amstel, Amsterdam
zaterdag 30 november 2019  Cornelis Tromp, Hilversum
zaterdag 18 januari 2020  Willem III, Amsterdam
zaterdag 29 februari 2020
 Het Spaarne, Heemstede
zaterdag 28 maart 2020  Jeugdhead, Amsterdam

 

Tot slot attenderen we je er op dat we weer foto's maken van de roeiers en de organisatie. Mocht je hier geen toestemming voor willen geven, wil je ons dat dan voor of tijdens de wedstrijddag laten weten?